Зародження інформаційних технологій в Україні - Подгаєцький, Олександр Олександрович (НТУ "ХПІ", 2009)
Висвітлено окремі сторінки ранньої історії інформаційних технологій в Україні. Розглянуто наукову діяльність видатних вітчизняних вчених в галузі теорії, конструювання і програмування перших комп’ютерів.

Elucidated the early history of some pages of information technologies in Ukraine. The scientific work of the famous scientists of our country in the area of designing theory and programming of the first computers was considered.
Keywords: історія науки; кібернетика; вчені; мова програмування; персональні комп'ютери; штучний інтелект; робототехніка; математична лінгвістика