Себко, Вадим ВадимовичНовожилова, Тетяна Борисівна2024-11-212024Методичні вказівки до практичних занять "Визначення температурних параметрів зразків харчових олій" [Електронний ресурс] : з дисципліни "Безпека харчових продуктів та продовольчої сировини" : для студентів спец. 133 "Галузеве машинобудування" усіх форм навчання / уклад.: В. В. Себко, Т. Б. Новожилова ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Електрон. текст. дані. – Харків, 2024. – 30 с. – URI: https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/83613https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/83613Метою практичної роботи є вивчення методики розрахунків температурних параметрів зразків харчових олій, допустимі рівні яких надано у державних нормативних документах, а також визначення очікуваних значень сигналів трансформаторного вихорострумового перетворювача (ТВП), на основі якого здійснюється реалізація цієї методики. Визначення температурних параметрів олій здійснюється шляхом реалізації безконтактного двопараметрового вихорострумового методу контролю, який розроблено на базі (ТВП). Дана робота має двадцять варіантів завдань і розрахована на одну групу студентів. Ці варіанти допоможуть студентам, користуючись заданими характеристиками зразка харчової олії та відомими геометричними параметрами ТВП заданої конфігурації, розв’язати пряму задачу – визначити ЕРС ТВП з досліджуваним зразком олії та фазові кути зсуву, а також побудувати градуювальні залежності ТВП зі зразком харчових олій, що контролюється. Також завдяки цим варіантам студенти зможуть виконати зворотню задачу, яка полягає у тому, що знаючі геометричні параметри ТВП і зразка, що контролюється, температурний коефіцієнт опору ТКО , намагнічувальний струм Iн, ЕРС Е20 ТВП, частоту ft ТВП, знаходять температуру t зразка.ukметодичні вказівкипрактичні заняттявизначення температурних параметрівхарчова оліябезпека харчових продуктівбезпека продовольчої сировиниМетодичні вказівки до практичних занять "Визначення температурних параметрів зразків харчових олій"Learning Object