Історія становлення і розвитку кафедри парогенераторобудування НТУ "ХПІ" з кінця ХІХ сторіччя до 1990 років ХХ сторіччя - Горбатенко, В. Я.; Єфімов, Олександр В'ячеславович; Тютюник, Лариса Іванівна (НТУ "ХПІ", 2013)
Статтю присвячено історії виникнення та розвитку однієї з перших кафедр НТУ "ХПІ", кафедрі парогенераторобудування. Досліджено, як із одного курсу "Парові котли", який почали викладати у 1888 році в Харківському практичному технологічному інституті виникла найпотужніша кафедра парогенераторобудування в Україні.

The article is devoted to history of origin and development of one of the first departments of NTU "KhPI", department of steam-generator construction
Keywords: НТУ "ХПІ"; кафедра парогенераторобудування; парова турбіна; паровий двигун; паровий котел; NTU "KhPI"; department of steam-generator construction; steam turbine; steam engine; steam boiler