Прикладна економетрика. Частина 2 - Гур'янова, Лідія Семенівна; Клебанова, Тамара Семенівна; Прокопович, Світлана Валеріївна; Чаговець, Л. О.; Івахненко, О. В.; Сергієнко, Олена Андріанівна; Ястребова, Г. С. (My University, 2016)
Розглянуто особливості прикладного економетричного моделювання, найбільш поширені розділи базової та "просунутої" економетрики. Подано теоретичний матеріал і демонстраційні приклади, що дозволяють засвоїти змістовність і методику застосування економетричних методів і моделей для дослідження економічних процесів. Рекомендовано для студентів економічних спеціальностей, аспірантів, які проводять дослідження, пов'язані із завданнями економетричного моделювання.

The peculiarities of applied econometric modeling and the most popular sections of the basic and "advanced" econometrics have been studied. The theoretical material and demos that make it possible to understand the potential and technique of the use of econometric methods and models for investigation of economic processes have been presented. For students of economic specialities, post-graduate students who conduct research connected with econometric modeling.
Applied Econometrics
Keywords: соціально-економічні процеси; прогнозування; економетричні методи; економетричний аналіз даних; моделі панельних даних; моделі розподіленого лага; VAR-моделі; ECM-моделі; socio-economic processes; forecasting; econometric methods; econometric data analysis