Удосконалення технології отримання водню з води з використанням енергоакумулюючих речовин - Зіпунніков, М. М.; Кошельнік, Олександр Вадимович (ГП "УкрНТЦ "Энергосталь", 2015)
Наведено результати дослідів процесу отримання водню в газогенераторі АВГ-45 із різними сплавами. Узагальнення дослідних даних проведено на основі рівняння Гіббса-Фольмера. Встановлено залежності для розрахунку тепломасообміну між фазами із збільшенням діаметру водневого генератора.
Keywords: газогенератор; феросицилій; феросилікоалюміній; натр їдкий; потенціал термодинамічний