Сенсорний аналіз харчових продуктів - Гладкий, Федір Федорович; Тимченко, Валентина Кузьмівна; Некрасов, Павло Олександрович; Федякіна, Зоя Павлівна; Куниця, Катерина Вікторівна; Мольченко, Світлана Миколаївна (Технологічний центр, 2018)
В посібнику розглянуто теоретичні та психофізіологічні основи науки органолептики, викладено відомості щодо класифікації та характеристики аналітичних, описових і методах шкал і категорій. Відмінною рисою даного посібнику є викладення вимог міжнародних стандартів ISO стосовно сенсорного аналізу, а також вперше оприлюднено галузеві вимоги щодо органолептичної оцінки олійножирової продукції (олій, саломасу, твердих маргаринів і майонезу). Призначено для студентів спеціальності 181 "Харчові технології", аспірантів, науково-педагогічних та інженерно-технічних працівників харчової галузі.
Keywords: органолептика; харчові продукти; якість продуктів; органолептичний аналіз; сенсорні ознаки продуктів; сенсорні здібності; споживча оцінка; олійножирові продукти