Гладкий, Федір ФедоровичТимченко, Валентина КузьмівнаНекрасов, Павло ОлександровичФедякіна, Зоя ПавлівнаКуниця, Катерина ВікторівнаМольченко, Світлана Миколаївна2018-11-092018-11-092018Сенсорний аналіз харчових продуктів : навч. підручник / Ф. Ф. Гладкий [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : Технологічний центр, 2018. – 131 с.978-617-7319-16-9https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/38372В посібнику розглянуто теоретичні та психофізіологічні основи науки органолептики, викладено відомості щодо класифікації та характеристики аналітичних, описових і методах шкал і категорій. Відмінною рисою даного посібнику є викладення вимог міжнародних стандартів ISO стосовно сенсорного аналізу, а також вперше оприлюднено галузеві вимоги щодо органолептичної оцінки олійножирової продукції (олій, саломасу, твердих маргаринів і майонезу). Призначено для студентів спеціальності 181 "Харчові технології", аспірантів, науково-педагогічних та інженерно-технічних працівників харчової галузі.ukорганолептикахарчові продуктиякість продуктіворганолептичний аналізсенсорні ознаки продуктівсенсорні здібностіспоживча оцінкаолійножирові продуктиСенсорний аналіз харчових продуктівBook