Онтологічний статус спілкування та його логіка - Пономарьов, Олександр Семенович; Пазиніч, Станіслав Миколайович (Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2009)
Аналізується онтологічний статус спілкування як однієї з життєвих потреб людини і форми її буття. Обїрунтовано необхідність аналізу та використання закономірностей логіки спілкування. Показано її зв'язок з етикою, психологією і культурою спілкування.

Ontological status of intercourse is analysed as to one of vital necessities of man and form of his life. The necessity of analysis and use of logic of intercourse is grounded. Its connection is shown with ethics, psychology and culture of intercourse.
Keywords: логіка спілкування􀀃; онтологічний статус; етика спілкування; психологія спілкування; культура спілкування