Оценка высокочастотного термонапряженного состояния тонкостенного поршня ДВС - Белогуб, Александр Витальевич; Пылев, Владимир Александрович (НТУ "ХПИ", 2010)
Запропоновано методику визначення високочастотного термонапруженого стану поверхні камери згоряння поршня двигуна внутрішнього згоряння у тривимірній постановці. Здійснено розрахунки для поршня двигуна МеМЗ-2457. На основі отриманих результатів запропоновано розгалужену стратегію проектування поршнів, за якою для тонкостінних поршнів бензинових двигунів вилучаються процедури визначення ресурсної міцності камери згоряння.

Technique of determining high heat and surface combustion piston engine in 3-D. Calculations for piston engine MeMZ-2457. On the basis of the results, before branching strategy design, with a thinwalled Pistons gasoline engines are the procedures for determining resource strength of the combustion chamber.
Keywords: ресурсоопределяющие детали; дизельные двигатели; бензиновые двигатели; камера сгорания; ресурсная прочность