Економіко-математичне моделювання - Білоцерківський, Олександр Борисович; Ширяєва, Наталя Володимирівна; Замула, Олексій Олександрович (НТУ "ХПІ", 2010)
Текст лекцій містить основи економіко-математичного моделювання, включаючи задачі лінійного, цілочислового, нелінійного та динамічного програмування, елементи теорії ігор, парний та множинний регресійний аналізи, нелінійні рівняння, часові ряди та їх використання в економічних дослідженнях. Надано типові приклади з розв'язаннями за матеріалом, що вивчається. Призначено для студентів спеціальностей 7.050206 "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності" та 6.030508 "Фінанси".
Keywords: математичне моделювання; економіко-математичного моделювання; історія розвитку моделювання; класифікація економіко-математичних моделей; етапи моделювання; лінійне програмування; теорія двоїстості; нелінійне програмування; динамічне програмування; теорія ігор; економетрія; парний регресійний аналіз; множинний регресійний аналіз; регресійний аналіз