Пристрій багатошарової асоціативної пам'яті з керуючими нейронами - Дмитрієнко, Валерій Дмитрович; Заковоротний, Олександр Юрійович; Хавіна, Інна Петрівна; Бречко, Вероніка Олександрівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2015)
Пристрій багатошарової асоціативної пам'яті з керуючими нейронами може бути використаний при побудові баз знань технологічних процесів та систем підтримки прийняття рішень. Розроблений пристрій може будувати асоціації з урахуванням керуючих даних завдяки тому, що в структуру мережі було введено шари керуючих нейронів. Розроблений пристрій здатен зберігати та відновлювати зі своєї пам'яті асоціативні зображення та будувати ланки асоціацій з урахуванням додаткових даних.
Keywords: патенти; обчислювальна техніка; тягові асинхронні електроприводи; двійкові біполярні вектори; сенсорні шари; асоціативні зображення