Соціально-психологічні чинники розвитку сучасного колективу - Білозеров, І. С. (НТУ "ХПІ", 2014)
Аналізуються питання, пов`язані з соціально-психологічним розвитком колективу в сучасних організаціях, підприємствах та установах, з формуванням сприятливого клімату в колективі. Розглянуті проблеми функціонування колективів на державних підприємствах. Виділенні основні чинники формування соціально-психологічного клімату.

Analyzed issues related to the social and psychological development team in modern organizations, enterprises and institutions, with the formation of a favorable climate in the team. Problems functioning teams in state enterprises. Highlighting the main factors shaping social and psychological climate.
Social and psychological factors of the modern collective
Keywords: макросередовище; мікросередовище; клімат психологічний; підприємство; персонал; socio-psychological climate; staff; macroenvironment; microenvironment