Спецификация прав собственности в процессе формирования экономической системы Украины - Конохова, Зоя Петровна; Сухорукова, Н. В.; Конохова, Ю. В. (НТУ "ХПИ", 2005)
Статтю присвячено проблемам розподілу та захисту прав власності у процесі формування економічної системи України. Досліджуються чинники "розмивання" прав власності, аналізується його вплив на ефективність функціонування економіки.

The article is devoted to the problems of division and defense of ownership rights in the process of forming of the economic system of Ukraine. The factors of "washing" out of ownership rights are explored; his influence is analyzed on efficiency of functioning of economy.
Keywords: система прав собственности; право отчуждения; размывание прав собственности; переходная экономика Украины; приватизация; регламентация экономической деятельности; критерий эффективности дохода; критерий максимизации дохода