Система електротягового забезпечення підвищеної ефективності для метрополітенів - Хворост, Микола Васильович; Божко, Володимир Вячеславович (НТУ "ХПІ", 2006)
Розглянуті схемотехнічні рішення основних вузлів системи електротягового забезпечення (тягового електропостачання) метрополітенів з повздовжньою високовольтною лінією живлення постійного струму. Показано, що при їх використанні можна суттєво покращити показники технічної досконалості системи електротягового забезпечення метрополітенів.

The paper analyzes circuit solutions for the main blocks of an underground traction power supply system with a longitudinal high-voltage DC supply line. It is shown that their application may significantly improve technical perfection figures of the underground traction power supply system.
An underground traction power supply system of higher efficiency
Keywords: силова електроніка; електрозабезпечення метрополітену; тягові системи метрополітену; повздовжена високовольтна лінія живлення; рухомий склад; метрополітен; ircuit solutions; traction power supply system; longitudinal high-voltage supply line