Ліцензування та акредитація спеціальностей в університеті: погляд на проблеми і досвід їх вирішення - Громова, І. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
Стаття присвячена проблемам ліцензування та акредитації спеціальностей з точки зору методиста навчального відділу, що займається підготовкою та проведенням цих процедур в університеті та практиці їх вирішення. Висвітлені процеси реформування системи забезпечення якості вищої освіти та очікувані результати.

This article is devoted to the problems of licensing and accreditation of specialties in terms of practitioner training department that deals with the preparation and conduct of these procedures in the university and practice their decision. The process of reforming the system of quality assurance and expected results.
Licensing and accreditation of specialties in the university: look at the problems and good practices solutions
Keywords: освіта вища; школа вища; система освіти; реформування; якість освіти; управління якістю; досвід; higher education; reforming; quality control; quality of education; practical experience