Травматизм та професійна захворюваність зварювальників в Україні та Європейському Союзі - Окомашенко, Д. П.; Васьковець, Людмила Антонівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Досліджується стан виробничого травматизму та професійної захворюваності зварювальників в Україні та ЄС. Окреслено шляхи їх зменшення.

The state of occupational injuries and occupational morbidity among welders in Ukraine and the EU is studied. Ways to reduce negative influences for welders and activities for labor safety are outlined.
Injuries and occupational diseases of welders in Ukraine and the European Union
Keywords: зварювальники; виробничий травматизм; професійна захворюваність; заходи безпеки праці; welders; labor injuries; occupational diseases; activities to minimize occupational injuries and diseases