Музейництво в Київському університеті (1834–1915 рр.) - Морозов, В. В.; Дворкін, Ігор Володимирович (НТУ "ХПІ", 2008)
У статті розглядається історія створення та діяльності музеїв Київського університету в 1834–1915 рр. Розкривається внесок учених Київського університету в розвиток музейництва. Стаття узагальнює значну кількість літератури та джерел із питань розвитку музейної справи в Україні другої половини ХІХ – поч. ХХ ст.

The article presents the history of opening and activity of Кіеv University museums 1834–1915. The Кіеv University scientists contribution to the museology evolutionis shown. The clause summarizes a great number of sources and literature for the problem of museum work evolution in Ukraine during the second part of XIX and early XX centuries.
Keywords: історія створення; діяльність; вчені; музейна справа