Особенности проектирования редукторов для самых мощных в мире украинско-российских авиационных двигателей - Дорофеев, В. Л.; Дорофеев, Д. В.; Единович, А. Б.; Корнейчук, А. В. (НТУ "ХПИ", 2010)
Розглянуто питання підвищення якості проектування редукторів авіаційних двигунів за рахунок оптимальної модифікації профілю зубців евольвентного зачеплення, розрахованого за допомогою програми ASGears. Представлені теоретичні основи рішення зворотної задачі теорії зачеплення, реалізовані в програмі ASGears.

There is discussed question of increasing quality of gearbox design by means of optimum tooth profile modification of involute mesh calculated with ASGears program. There are presented theoretical principles of the inverse problem solution of mesh theory realized in ASGears program.
Keywords: турбовинтовые авиационные двигатели; самолет АН-70; двигатель Д27; двигатель НК-12МП; космическое производство; оборонное производство; схема динамической модели; зубчатая передача; внутреннее зацепление; внешнее зацепление