Ефективність використання виробничого потенціалу: теоретичний та практичний аспект - Побережна, Наталія Миколаївна; Poberezhna, N. M. (Сумський державний університет, 2012)
В статті запропонована удосконалена класифікація видів ефективності виробничого потенціалу за додатково запропонованою класифікаційною ознакою "спрямованість результатів". Уточнено сутність ефективності та запропоновано методичний підхід до управління ефективністю використання виробничого потенціалу у стратегічному аспекті.

The article presents an improved classification of efficiency and production capacity for the additional classification basis "results oriented". Clarified the nature and effectiveness of the steps proposed by the methodical approach to managing the efficient use of productive capacity in a strategic context.
Efficiency of utilization of productive capacities: a theoretical and practical aspects
Keywords: вектор напрямку розвитку; ефективність зовнішня; ефективність внутрішня; ефективність комплексна; розвиток підприємства; enterprise development; production potential; vector direction of development; external efficiency; internal efficiency; effectiveness of the complex