Виникнення наукових товариств Харкова у XІX ст. - Ткаченко, Світлана Сергіївна; Поштаренко, Д. В. (НТУ "ХПІ", 2009)
Проаналізована наукова, суспільно-політична та видавнича дліяльность наукових товавриств Харкова у XІX ст., їх внесок у розвиток природничих та технічних наук, вплив на подальший розвиток усіх галузей народного господарства Харківської губернії.

Analysis of public work and publishing activity of scientific societies in Kharkiv in the XIX century is provided. The contribution to the development of natural and technical sciences and their impact on the development of economy of Kharkiv region are described.
Keywords: історія науки; вчені Харкова; організаційно-наукова діяльність; суспільно-політична діяльність; видавнича діяльність; Каразін В. Н.; науково-дослідні роботи; бібліотеки