Особливості емоційного стану студентів закладів вищої освіти залежно від виду навчального заняття - Грицук, Оксана (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2020)
Розглянуто особливості емоційного стану студентів залежно від виду навчального заняття. Досліджено міру самопочуття студентів та міру активності на лекційних заняттях порівняно з семінарськими і лабораторними; самопочуття та активності на семінарських заняттях порівняно з лабораторними; міру настрою студентів на лекційних заняттях порівняно з семінарськими і лабораторними заняттями,настрою на семінарських заняттях порівняно з лабораторними. З’ясовано, що у студентів самопочуття на лекціях має позитивні ознаки. Порівняно з лекціями, на лабораторних заняттях студенти мають більш позитивно виражене самопочуття. У студентів міравираженості активності більш висока на семінарах, ніж на лекціях. Порівняно з лекціями, на лабораторних заняттях студенти дуже активні. Швидкість і темп протікання психічних функцій студентів під час лабораторних заняттях мають більш високу міру вираженості, ніж під час семінарів. У студентів міра вираженості настрою більш висока на лекціях, ніж на семінарах. У якості перспективного напряму дослідження виділеноаналіз емоційних станів студентів залежно від гендерних особливостей і курсу навчання.

Тhe features of emotional state of the students depending on a kind of learning classes are considered. The degree of well-being of students at lectures compared to seminars and laboratory classes, well-being at seminars compared to laboratory classes, the degree of activity of students at lectures compared to seminars and laboratory classes, activity at seminars compared to laboratory classes, the degree of mood of students at lectures compared to seminars and laboratory classes, the mood at seminars compared to laboratory classes have been studied.It has been found that the students have positive feelings at lectures. Compared to lectures, at laboratory classesthe students have positive well-being. The students have a higher degree of activity at seminars than at lectures. Compared to lectures, the students are very active at laboratory classes. The speed and pace of mental functions of the students during laboratory classes are expressed more intensive than during seminars. The students have a higher degree of mood expression at lectures than at seminars. As a promising area of research, the analysis of students' emotional states depending on gender characteristics and the course of study is highlighted
Peculiarities of the emotional state of higher education students depending on the type of learning classes
Keywords: самопочуття; активність; настрій; статистична значущість; well-being; activity; mood; statistical significance