Стратегія технологічної безпеки регіону - Жаворонкова, Г. В. (НТУ "ХПІ", 2012)
В статті з’ясовано співвідношення національної безпеки та державної регіональної політики. Наведено принципи державної технологічної політики та дано визначення технологічній безпеці регіону. Розроблено концепцію формування механізму забезпечення стратегії технологічної безпеки регіону.

National safety and state regional policy interrelation is clarified in the article. State technological policy principles are presented and region technological safety definition is given in it. There is also developed the formation concept of region technological safety supplying mechanism
Keywords: регіон; стратегія; технологічна безпека; політика