Метод оптимального согласования параметров информационного и синхронизирующего каналов цифровых систем передачи по условному критерию минимальной ошибки передачи - Алешин, Г. В.; Бойко, Д. А. (НТУ "ХПИ", 2011)
У роботі досліджено вплив оптимального розподілу енергетичного потенціалу між інформаційним та синхронізуючим каналами на завадостійкість цифрової системи передачі для систем з розділеними інформаційним та синхронізуючим каналами. Отримані співвідношення для визначення вірогідності помилки прийому відеоімпульса, а також бітової помилки цифрових систем передачі з урахуванням впливу підсистем синхронізації.

The influence of the optimal distribution of the energy potential between the information and synchronization channels immunity of digital transmission systems for systems with separate information and synchronization channels. The equations to determine the error probability of receiving the video pulse, and bit error digital transmission systems taking into account the influence of subsystems synchronization.
Keywords: ЦСП; скорость обмена данными; помехоустойчивость; вероятность битовой ошибки; информационные сигналы