Науково-методичні аспекти логіко-структурного моделювання кластерних утворень в машинобудуванні - Жигалкевич, Ж. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
Наведена аргументація щодо визначення поняття інноваційно-технологічного кластера; розглянуті аспекти компонентно-елементного аналізу машинобудівного кластерного утворення; за наведеними видами функціональних зв'язків розроблена логіко-структурна модель інноваційно-технологічного кластера машинобудівного типу.

The arguments about concerning the definition of innovation and technology cluster are presented. The aspects of component-element analysis of machine-building cluster formation are considered. Under identified kinds of relationships it was developed the logical-structural model of technological and innovation cluster of machine-building type.
Keywords: кластери інноваційно-технологічні; переваги конкурентні; модель; система інтегрована; механізм кластерний