Опрацювання операційної моделі підтримки рішень у правовому полі - Камбург, В. Г.; Нездоровін, В. П.; Семенюк, В. І.; Семенюк, В. В.; Поташнікова, Г. В. (НТУ "ХПІ", 2005)
Розглядається питання, пов'язане з побудовою моделі, у якій правопорушення виступає як об'єкт опису. При цьому правопорушення розглядається в у вигляді системи, що складається з двох елементів: "зовнішній прояв - внутрішній прояв". Для опису такої системи використані методи теорії графів.
Keywords: адміністративне правопорушення; об’єктивні елементи; суб’єктивні елементи; зовнішній прояв; внутрішній прояв; логічні блоки (ЛБ); логічні комплекси (ЛК); інформаційні потоки (ІП)