Електромагнітно-акустичний перетворювач для діагностики сталевої броні ультразвуковими імпульсами - Мигущенко, Руслан Павлович; Сучков, Григорій Михайлович; Серпухов, Олександр Васильович; Кошкаров, Юрій Юрійович; Тимофєєв, Вадим Дмитрович; Бобров, Олександр Геннадійович (ДО "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій", 2024)
Електромагнітно-акустичний перетворювач для діагностики сталевої броні ультразвуковими імпульсами має джерело постійного магнітного поля, плоску високочастотну котушку індуктивності з підключеним до неї конденсатором та електричні з'єднувачі. При цьому перші контакти конденсатора та плоскої високочастотної котушки індуктивності через імпульсний діодний ключ з'єднані з першим з'єднувачем, призначеним для подачі високочастотного імпульсу струму, а другі контакти конденсатора та плоскої високочастотної котушки індуктивності з'єднані з загальним провідником. Перші контакти конденсатора та плоскої високочастотної котушки індуктивності з'єднані з загальним провідником через електронний ключ, що управляється електричним імпульсом через другий з'єднувач, при цьому вихідний з'єднувач сполучається з узгоджуючим пристроєм перетворювача.
Keywords: патент; корисна модель; електромагнітно-акустичні перетворювачі; ультразвукові імпульси; котушки індуктивності; напруга