Достовірність оцінки знань методом закритого тестування - Бондарєв, Володимир; Галуза, Олексій Анатолійович (П. Голіней О. М., 2021)
Тести закритого типу розглядаються з ймовірнісної точки зору, що дозволяє оцінювати їх достовірність в термінах вибіркового середнього і довірчого інтервалу. Пропонується спосіб оцінки реальної компетентності випробуваного, який враховує можливість випадкового вибору вірних відповідей.

Multiple-choice tests are considered from a probabilistic point of view, which makes it possible to assess their reliability in terms of the sample mean and confidence interval. A method is proposed to assess the subject's real competence, which considers the possibility of randomly choosing the correct answers.
Reliability of knowledge assessment by multiplechoice
Keywords: контроль знань; тест закритого типу; біноміальний розподіл; довірчий інтервал; knowledge assessment; multiple-choice test; binomial distribution; confidence interval