Результати анкетування осіб з дисплазією сполучної тканини - Бакуридзе-Маніна, В. Б.; Лебеденко, Є. Є.; Забара, О. Ю.; Канюка, Є. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
У статті представлені результати анкетування та діагностики гіпермобільності суглобів за критеріями Бєйтона серед студентів медичної академії. Встановлено, що серед студентів перший ступінь гіпермобільності суглобів мали 30,60 % студентів, другий — 39,89 %, а третій — 29,51 % студентів. За даними анкетування проаналізували скарги студентів з різним ступенем гіпермобільності суглобів на стан здоров’я та скарги, що з’являлися під час виконання фізичних навантажень. Домінують скарги на стан серцево‑судинної системи як у дівчат, так у юнаків з третім ступенем гіпермобільності.
Keywords: фізичне виховання; студенти; здоров’я; гіпермобільність суглобів