Методичні вказівки з виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Фінішні операції при виготовленні відливок" - Берлізєва, Тетяна Вікторівна; Масалітіна, Олена Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Методичні вказівки призначені для студентів денної та заочної форми навчання за спеціальності G10 Металургія та G9 Прикладна механіка рівня бакалавр. Практичні роботи являють собою невеликі дослідження, що дозволяють студентам більш детально ознайомитися з основними видами фінішних операцій при виготовленні виливок. Кожна практична робота містить перелік матеріалів, короткий виклад теоретичних відомостей і методів дослідження, порядок виконання, що допомагає студентам правильно і усвідомлено виконати практичну частину роботи і зробити висновки. Мета методичних вказівок – допомогти студентам більш глибоко вивчити особливості методів та технології фінішних операцій при виготовленні виливок, розвинути навички самостійної роботи та наукового дослідження.
Keywords: методичні вказівки; розрахунок ексцентрикової вибивної решітки; розрахунок інерційної вибивної решітки; очищення поверхні виливків; галтувальні барабани; вібраційні установки; електроконтактне очищення