Дослідження технології приготування водовугільного палива: вплив гранулометрії мелючих тіл - Світлий, Ю. Г.; Круть, О. А.; Білецький, Володимир Стефанович (Національний гірничий університет, 2011)
У світовій практиці набула поширення технологія приготування висококонцентрованого водовугільного палива (ВВП) "Реокарб", яка передбачає подрібнення вихідного продукту в кульовому і потім стрижневому млинах. Відомо, що реологія дисперсних систем визначається такими основними контрольованими технологічними факторами, як вміст твердого в суспензії, крупністю і гранулометричним складом твердої фази, якістю диспергуючого середовища (води і пластифікатора) і деякими іншими технологічними параметрами (напр. температурою). Вплив цих факторів на характеристики ВВП досліджено в ряді робіт. Зокрема вдосконалення технології "Реокарб", проводилося в напрямку зниження енергоємності процесу шляхом подрібнення в одну стадію в кульовому млині. Перспективним є регулювання гранулометричного складу подрібненого продукту шляхом зміни гранулометрії кульового завантаження. Мета цієї роботи – продовження і розвиток досліджень впливу гранулометрії мелючих тіл на характеристики одержуваного висококонцентрованого водовугільного палива.
Keywords: технологічні характеристики; вугілля; кульове завантаження; тихохідна мішалка; сталеві кулі