Морально-етичні аспекти професійної педагогічної діяльності - Пономарьов, Олександр Семенович (Миколаївський державний гуманітарний університет ім. Петра Могили, 2003)
Проаналізовано характерні прояви порушень педагогічної етики та їх вплив на якість професійної підготовки і виховання фахівців. Розкрито зв'язок цих явищ з перспективами подальшого соціально-економічного і духовного розвитку України.

The distinctive displays of pedagogical ethic violations and their specialists’ professional preparation & education influence are analyzed. This occurrences liaison with social, economical and spiritual development of Ukraine is discovered.
Keywords: педагогічна компетентність; підготовка фахівців; викладачі вищих технічних закладів; компетенції спеціалістів; педагогічна етика; педагогічна майстерність