Ефективна логістика як конкурентна перевага аграрного виробництва - Лепський, Роман Сергійович; Перерва, Петро Григорович (Полтавський державний аграрний університет, 2023)
Визначено, що отримання економічної вигоди від співпраці постачальника і переробного підприємства засноване на використанні потенціалу синергетичного ефекту, прояви якого виділяють наступне: зниження витрат на закупівлю і транспортування сировини до місць переробки; значне скорочення втрат сировини, особливо тих, які швидко псуються, за рахунок забезпечення безперервності поставок і скорочення розриву між збором сировини і його промисловою переробкою; збільшення обсягів виробництва кінцевої продукції за рахунок підвищення якості сировини і переробки нестандартної сировини і побічних продуктів.
Keywords: постачання; логістика; транспорт; склади; ефективність; промислові підприємства