Антикризове управління підприємствами агропромислового комплексу - Пантелєєв, Михайло Сергійович; Геращенко, Ірина Олексіївна; Бережна, Олена Володимирівна (Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут", 2014)
У статті проаналізовано основні риси сільськогосподарського виробництва та механізм антикризового управління агропромислового підприємства, представлено основи, на яких він базується. Розглянуто підходи до оцінки цілей та завдань антикризового управління, групи антикризового управління, які дозволяють управляти відповідними підприємствами в залежності від проблем, які виникають на підприємстві. Виділено функції та стратегії антикризового управління та основні напрямки подолання кризи на агропідприємствах. Подано суть системи антикризового фінансового управління політики фінансового управління та санації.

The paper analyzes the main features of agricultural production and the mechanism of crisis management agribusiness company, presented the foundations which it is based on. Approaches to the evaluation of the goals and objectives of crisis management, crisis management group, which allows you to manage the undertakings depending on the problems that arise in the company. Roles and strategies of crisis management and the main directions of the crisis on agribusiness are allocated. Essence of anti-crisis financial management financial management policies and sanitation are posted.
Anticrisis management of agricultural enterprises
Keywords: антикризове управління; агропромислове підприємство; аграрно-промисловий комплекс; anticrisis management; agro-industries; agro-industrial complex