Канал вимірювання кутових швидкостей літальних апаратів з можливістю їх пошуку, формування і обробки зображення та кібернетичним захистом отриманої інформації - Коломійцев, Олексій Володимирович; Заковоротний, Олександр Юрійович; Кучук, Георгій Анатолійович; Єльчанінов, Дмитро Борисович; Івашко, Андрій Васильович; Лебедєв, Валентин Олегович; Носик, Андрій Михайлович; Петрукович, Дмитро Євгенович; Пугачов, Роман Володимирович; Соболь, Максим Олегович; Усик, Вікторія Валеріївна; Фастовський, Едуард Георгійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2022)
Канал вимірювання кутових швидкостей літальних апаратів з можливістю їх пошуку, формування і обробки зображення та кібернетичним захистом отриманої інформації містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод з багаточастотним розділенням каналів, модифікований блок дефлекторів, передавальну оптику, приймальну оптику, фотодетектор, широкосмуговий підсилювач, модифікований інформаційний блок, резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, формувачі імпульсів, тригери, реверсивні лічильники, схеми "і", схеми порівняння, електронну обчислювальну машину (ЕОМ) та Δνм оп - введення опорних сигналів з частотами міжмодових биттів (Δνм оп, 2Δνм оп, 3Δνм оп та 6Δνм оп) від передавального лазера. Як електронну обчислювальну машину (ЕОМ) введено спеціалізовану ЕОМ та додатково введено радіолокаційний модуль, який складений з антени, приймально-передавальної апаратури і апаратури захисту від завад.
Keywords: патент; корисна модель; електрозв'язок; мобільна однопунктна інформаційно-вимірювальна система; летальні апарати; кутові швидкості