Аналіз застосування ПДВ та можливості заміни існуючого методу обчислення за період 1991-2003 рр. - Кармінська-Бєлоброва, Марина Володимирівна (Харківський національний економічний університет ім. Семена Кузнеця, 2006)
Жоден з податків, що стягуються в Україні, не викликає стільки дискусій, як податок на додану вартість.Податкова система, поєднуючи в собі фіскальну та регулюючу функції, є однією з найбільш динамічних форм державного регулювання підприємницької діяльності, яка залежить від змін як потреб у фінансових ресурсах, так і у господарської діяльності (особливо це стосується договірних відносин).
Keywords: податкова система; податкові механізми; структура податкової системи; податок на додану вартість