Упругопластическое деформирование однонаправленных композитов - Львов, Иван Геннадьевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Робота присвячена вивченню механічних властивостей односпрямованого композиту з урахуванням його мікроструктури. Розроблена методика розрахунку ефективних модулів односпрямованого композиту та створена програма автоматизованого підрахунку констант композита для квадратного та гексагонального типів армування. Сформована методика визначення умови початку пластичності і фізичних співвідношень пружнопластичного деформування односпрямованого композиту.

Paper is devoted to the study of mechanical properties of the unidirectional composite subject to its microstructure. The method of calculation of the unidirectional composite's effective modules is developed and the program of the calculation of composite constants is created for the square and hexagonal types of re-enforcement. The method of determination for condition of plasticity and physical correlations for resiliently plastic deformation of the unidirectional composite is formed.
Keywords: композиционные материалы; прочностные свойства; упругость; механика сплошных сред; волокнистые композиты; деформирование; упругие константы; пластичность