Науково-освітні шляхи розвитку світлотехнічної галузі - Бабаєв, Володимир Миколайович (НТУ "ХПІ", 2013)
У статті обґрунтовується необхідність створення освітлювальних технологій, які забезпечують не тільки високу якість освітлення, але і збереження енергії та зменшення викидів С О2. Автор розкриває особливості розвитку сучасної світлотехніки в напрямку створення революційно нових енергозберігаючих, екологічно-чистих і високоякісних світлових рішень, що зумовлює необхідність професійної підготовки фахівців зі спеціальності “Світлотехніка та джерела світла”
Keywords: професійна підготовка; основи світлотехніки; сучасні методи навчання; іноваційні технології