Андалузит, как добавка в безусадочные высокоглиноземистые набивные массы - Шевцов, Р. Н.; Третьякова, Ю. Ю.; Пилипчатин, Л. Д. (НТУ "ХПИ", 2008)
Стаття присвячена визначенню оптимального складу високоглиноземистої набивної маси. Приведені характеристики андалузита, як домішки у неформовані вогнетриви. Описані процеси утворення муліта, що протікають у високоглиноземистих масах.

Article is devoted to definition of optimum structure mulite-corrundum stuffed weight. Characteristics and alusite, as additives in unshaped refractories are resulted. Processes of formation mulite, proceeding in mulite-corrundum refractoriesare described.
Keywords: внепечная обработка стали; огнеупорные материалы; футеровка; сталерозливочные ковши