Машина горизонтального безперервного лиття заготовок - Хорошилов, Олег Миколайович; Пономаренко, Ольга Іванівна; Шатагін, Олег Олександрович; Сварник, Іван Олександрович; Руденко, Анатолій Олександрович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2007)
Винахід належить до металургії і стосується машини горизонтального лиття заготовок. Для виключення можливості попадання шлакового та неметалевого вкраплення в кристалізатор при доливанні нових порцій донне місце 2 металоприймача піднято до рівня верхньої твірної лінії графітової втулки кристалізатора (ГВК) та відокремлено буртом 4 від поглиблення 5, яке розташоване перед порожниною ГВК 6. Рівень найнижчої точки бурту повинен перевищувати рівень твірної лінії ГВК на величину В, яка дорівнює В = (0,3-1,5)D, де D – діаметр заготовки.
Keywords: патент; винахід; металургія; графітова втулка; розплав; металоприймач