Internet linguistics: from metaphor to discipline? - Horoshko, O. I. (Видавничий дім "Гельветика", 2017)
The article enlightens the development of Internet linguistics linked with the rapid development of Internet technology and traces all shifts from scarce research in the late 80sof the last century within traditional linguistics to a separate subject area in the XXI century. For descriptions of all these innovative processes taking place in the communicative space on the basis of these technologies, one can recommend to use an umbrella term keyboard (voice) – to-screen (voice) communication, covering all these types of communication To describe the linguistic constitute in this communication realized with the help of web 2.0 platforms and gadgets we propose to use the term linguistics 2.0 that emphasizes the linguistic research component in this process within modern internet-linguistics.

У статті висвітлено розвиток інтернет-лінгвістики, який пов'язаний зі швидким розвитком інтернет-технологій, та простежено усі зрушення від невеликих досліджень наприкінці 80-х років останнього століття в межах радиційної лінгвістики до окремої галузі знань у XXI столітті. Для опису всіх зазначених інноваційних процесів, що відбуваються у комунікативному просторі на основі указаних технологій, рекомендується використовувати збірний термін "клавіатурно-екранна (голосова) комунікація", що містить усі види комунікації. Для того, щоб описати лінгвістичну складову частину в зазначеній комунікації, реалізовану за допомогою платформ та гаджетів Веб 2.0, пропонуємо використовувати термін "лінгвістика 2.0", який наголошує на компоненті лінгвістичних досліджень у межах сучасної інтернет-лінгвістики.
Інтернет-лінгвістика: від метафори до дисципліни?
Keywords: internet-linguistics; computer-mediated communication; keyboard (voice) – to-screen (voice) communication; linguistics 2.0; інтернет-лінгвістика; комп'ютерно-опосередкована комунікація; клавіатурно-екранна (голосова) комунікація; лінгвістика 2.0