Прояви синергетичного та анергетичного ефекту при формуванні віртуального капіталу підприємства шляхом угод злиття та поглинання - Горовий, Дмитро Анатолійович (Черкаський державний технологічний університет, 2013)
Стаття присвячена визначенню синергетичного та анергетичного впливу від поєднання різних видів віртуального капіталу підприємств, яке може відбуватися внаслідок угод "злиття-поглинання". В роботі визначаються основні види синергій та анергій (антисинергій), які можуть вплинути на сукупну вартість віртуального капіталу. Наведений огляд математичного апарату визначення майбутньої вартості капіталу з врахуванням синергій та антисинергій.

The article is devoted to the determination of synergetic and anergetic influences of different kinds of virtual capital consolidation which can occur due to "Merge & Absorption" agreements. The principal forms of synergies and anergies (anti-synergies) which can affect to the aggregate value of the virtual capital are determined in the work. The review of mathematical apparatus of the future capital value determination considering synergies and anti-synergies is resulted.
The displays of synergetic and anergetic effect at the enterprise virtual capital forming by merge and absorption agreements
Keywords: віртуальний капітал; нематеріальні активи; синергія; синергетичний ефект; анти-синергетичний ефект; оцінка капіталу; virtual capital; non-material assets; synergy; synergetic effect; anti-synergetic effect; capital estimation