Державне управління професійно-технічною освітою: змістовна та тематична спрямованість наукових досліджень - Грень, Лариса Миколаївна (Національний університет цивільного захисту України, 2018)
Стаття присвячена огляду змісту наукових досліджень з проблематики державного управління розвитком професійно-технічної освіти як вітчизняних, так і зарубіжних науковців, а також аналізу запропонованих ними напрямів удосконалення практики використання механізмів державного управління функціонуванням та розвитком системи професійно-технічної освіти. Крім того, стаття містить авторську класифікацію напрямів наукових пошуків щодо означеної проблематики.

The article is devoted to the content overview of scientific researches on the problems of state management of vocational technical development by both native and foreign scientists, as well as analyzing the directions to improve the practices of apply-ing state management of functioning and development of vocational technical education system offered by them. Besides, the article contains the author’s classification of scien-tific researches directions concerning the stated problems.
State management of vocational technical education: the content and thematic directedness of scientific researches
Keywords: модернізація; професійна компетентність; механізми державного управління; кваліфікований робітник; соціальне партнерство; інноваційні технології; глобалізація; modernizing; professional competency; qualified worker; social partnership; innovative technologies; globalization