Измерение активной мощности в энергосистеме - Кизилов, Владимир Ульянович; Панченко, Е. А. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті розглядаються алгоритми, реалізовані у вимірювальних перетворювачах для визначення активної потужності в чотирьох провідних і трьох провідних трифазних ланцюгах, а також наводиться опис універсального ВПТАП для вимірювання сумарної активної потужності для двох видів трифазного ланцюга, що важливо для зобів повірки перетворювачів потужності і формування резерву при виходу з ладу діючого перетворювача.

The algorithms, implemented in the measuring transformers to determine the active power in the top four and the top three-phase circuits, and describes universal MTCAP for measurement of total active power for the two types of three-phase circuit which is important for device calibration transmitter power and building up reserves in case of failure of the converter.
Keywords: активная мощность потребителя; трехфазная четырехпроводная цепь; потребители электроэнергии; ПЭ; измерительные преобразователи; напряжение; потенциал нейтрали