Методичні вказівки до самостійної роботи та виконання індивідуального завдання з дисципліни "Техніка та технології захисту водних ресурсів" - Босюк, Альона Сергіївна; Шестопалов, Олексій Валерійович; Кулініч, Сергій Сергійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Самостійна робота студентів є важливою складовою освітнього процесу, спрямованою на розвиток пізнавальної активності, самостійності мислення та здатності до самонавчання. Вона здійснюється під керівництвом викладача, але без його безпосередньої участі, що стимулює студента до ініціативності, відповідальності та глибшого засвоєння навчального матеріалу. Індивідуальне завдання у межах вивчення дисципліни сприяє формуванню у студентів навичок аналітичного мислення, вміння знаходити, опрацьовувати та критично оцінювати інформацію, застосовувати теоретичні знання для вирішення конкретних практичних питань. Дисципліна «Техніка та технології захисту водних ресурсів» є однією з базових у підготовці майбутніх фахівців екологічного спрямування. Вона формує у студентів уявлення про сучасні технічні засоби та технології, що використовуються для охорони та раціонального використання водних ресурсів, ознайомлює з практичними аспектами їх впровадження на промислових підприємствах. Дані методичні рекомендації містять вимоги до самостійної роботи студентів, структуру та вимоги до виконання індивідуального завдання у вигляді розрахункового завдання, орієнтири щодо вибору теми, а також рекомендації з оформлення та представлення результатів.
Keywords: методичні вказівки; самостійна робота; індивідуальне завдання; навколищнє середовище; водні ресурси; захист водних ресурсів