Проблеми та перспективи страхування у паливно-енергетичному комплексі України - Кондратенко, Діана Володимирівна (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті обґрунтовано актуальність страхування у паливно-енергетичному комплексі України. Визначено, що страхування може виступати дієвим механізмом забезпечення ресурсної стійкості паливно-енергетичного комплексу. Виявлено існуючі проблеми та запропоновано загальні характеристики щодо страхування у паливно-енергетичному секторі. Зроблено висновок щодо перспектив страхування в енергетичній галузі.

This article substantiates the relevance of insurance in the fuel and energy complex of Ukraine. Determined that the insurance can serve as a mechanism to ensure effective resource sustainability of the fuel and energy complex. Problems were identified and the general characteristics of insurance in the energy sector were proposed. Concluded about the prospects for the insurance in the energy sector.
Problems and prospects of insurance in fuel and energy complex of Ukraine
Keywords: страхове поле; ПЕК; гідроелектростанція; технічна безпека; insurance; insurance field