Структурна трансформація промисловості України в бік розвитку високотехнологічного виробництва - Дикань, В. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
The article deals with the problem of structural transformation of industry in Ukraine. The conditions of the structural transformation of the economy and the trend of structural changes in the economies of developed countries. The causes of the existing structural imbalances in the economy of Ukraine. Established market problems of high technology products in Ukraine. The conclusion of the relatively low level of production of high-tech products in Ukraine. Established the basis of economic transition of Ukraine to a new level of technical and economic development.

В статті розглянуто проблему структурної трансформації промисловості України. Визначено умови структурних трансформацій економіки та тенденції структурних змін в економіках розвинутих країн. Встановлено причини існуючих структурних диспропорцій в економіці України. Встановлено проблеми ринку високотехнологічної продукції в Україні. Зроблено висновок щодо низького рівня виробництва високотехнологічної продукції в Україні. Визначено основи переходу економіки України на новий рівень техніко-економічного розвитку.
Keywords: промисловість; високотехнологічна продукція; технологічний устрій; проблеми ринку; інноваційна економіка; державні програми розвитку