Формування алмазно-гальванічного покриття з протекцією алмазним мікропорошком в правячому інструменті - Шейко, М. М.; Скок, В. М. (НТУ "ХПІ", 2016)
Запропоновано спосіб протекції алмазно-гальванічного покриття (АГП) в правлячому інструменті, що полягає у використанні алмазного мікропорошку, який міститься в поверхневому шарі нікелевого зв'язуючого АГП і що захищає поверхню зв'язуючого від гідроабразивного зносу. Розрахунок режиму формування АГП передбачає обчислення швидкості і часу зарощування, а також кінцевої товщини АГП і його захисного підшару.

This paper proposes a method of a protection of diamond-galvanic covering (DGC) in dress tool. The method is to use a diamond micro-powder contained in the surface layer of nickel ligament DGC and protect the ligaments from hydroabrasive wear. The calculation of the formative mode AGP includes the calculation of speed, time of overgrowth and finite thickness DGC and protective sublayer.
Keywords: АГП; фізико-механічні властивості; ультрадисперсні алмази; УДА; diamond-galvanic covering; diamond micro-powder