Особливості формування оптичних скловиробів складної конфігурації - Петров, Віктор Миколайович; Петров, Дмитро Вікторович; Брагіна, Людмила Лазарівна; Філоненко, Сергій Вікторович; Олим, Світлана Олегівна (НТУ "ХПІ", 2016)
Наведено результати порівняльного аналізу існуючих способів формування виробів з оптичного скла. Створено новий спосіб виробництва деталей складної конфігурації з такого скла і вирішені питання щодо конструктивних особливостей печі формування вказаних деталей. Розроблена технологічна лінія для нового способу формування деталей з оптичного скла. Обрано необхідну марку оптичного скла, що відповідає технічному завданню на виготовлення приладів військового призначення.

The results of comparative analysis of the known methods of products forming from optical glass are given. A new method for the production of parts with complex configuration from such glass created and issues relating to the design features of the furnace forming these parts decided. The technological line for the forming of details from the optical glass by the novel process developed. The select of the necessary brand of glass that meets the technical specifications on the manufacture of apparatus for military purposes was made.
Features of optical products of complex configuration forming
Keywords: скловироби оптичні; конфігурація складна; скло; формування; в‘язкість; моллювання вакуумне; термостійкість; optical glass products; complex configuration; viscosity; vacuum bending; heat resistance