Методичне забезпечення екологічної оцінки техногенно-навантажених територій за концепцією корпораційної системи - Козуля, Тетяна Володимирівна; Ємельянова, Дар'я Ігорівна (Харківський національний університет радіоелектроніки, 2010)
Вказано доцільність використання корпораційної екологічної системи(КЕС) як базової моделі для прийняття оптимального управлінського рішення у системі екологічного моніторингу з метою збереження рівноважного стану складових КЕС та їх гармонійного розвитку й еволюції. Показано необхідність впровадження для характеристики екологічності комплексної системи оцінки за MIPS- і ризик-аналізом. Надано приклад практичної реалізації системи оцінювання для визначення рівня небезпеки території Дергачівського полігону побутових відходів.
Keywords: екологічне управління; світове забруднення; навколишнє середовище; термодинамічна система