Обработка экспериментальных данных рабочего процесса механической системы - Сериков, Владимир Иванович; Гусев, Юрий Борисович (НТУ "ХПИ", 2005)
У роботі розглянута методика обробки експериментальних даних, що зафіксовані на фотопапері, за допомогою спеціальних приладів та сучасного програмного забезпечення. Проаналізовані переваги та недоліки цих методик, що дає змогу вибрати найкращий спосіб оцифровки осцилограм.

The method of processing of experimental data which are fixed on photographic paper is considered by the special devices and modern software. Advantages and lacks of these methods are analysed, that enables to choose the best method of digitizing of oscillograms
Keywords: усовершенствование конструкции; верификация; программно-методический комплекс; графические образы; оцифровка осциллограмм; программное обеспечение