Показники економічної оцінки діяльності промислового підприємства - Пономарьов, Владислав Дмитрович (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2025)
У доповіді розглядаються основні показники, що використовуються для економічної оцінки діяльності промислових підприємств. Проаналізовано значення таких показників, як рентабельність, продуктивність праці, фондовіддача, оборотність активів, рівень собівартості та фінансова стійкість. Розкрито їхню роль у стратегічному управлінні підприємством і прийнятті рішень щодо підвищення ефективності виробничих процесів. Наведено приклади розрахунків та можливі напрями вдосконалення методик оцінювання.
Keywords: економічна оцінка; промислові підприємства; рентабельність; продуктивність праці; фінансова стійкість; ефективність; показники діяльності; аналітика